Vil du spare lidt på sukkeret, kan du prøve disse lakridssmåkager med stevia og tranebær. De smager både sødt og friskt og er helt uden raffineret sukker.

Småkagerne smager ret meget som lakridssmåkager lavet med sukker. Eneste minus er, at de smuldrer ret let – jeg ved ikke, om det skyldes, at sukkeret normalt binder ingredienserne sammen.

Men det er ikke noget problem med smulder, hvis du serverer dem med vaniljeis – det er faktisk en meget lækker dessert.

Opskrift

Ca. 30 stk.
15 gram lakridspulver
2-2,5 tsk. flydende stevia (svarer til 100-125 gram sukker)
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g tørrede tranebær
150 g smør
1 æg

  • Rør ingredienserne sammen, og rul dejen til en pølse.
  • Læg dejen i fryseren i minimum ét døgn.
  • Tag dejen ud af fryseren, skær den i ca. 1 cm tykke skiver, og læg skiverne på en bageplade.
  • Bag småkagerne ved 180 grader i 8-10 minutter, eller til de er let mørke i kanten, og lad dem afkøle på en rist.

Inspiration fra www.helsam.dk

Lakridssmåkager med stevia og tranebær

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *