Sodavand med lakrids – kan man det?! Ja, det kan man faktisk godt. Og det er endda meget enkelt.
Man koger en sirup af sukker, vand og lakridsgranulat og så blander man det i danskvand og værsgo – så er der serveret!
Det bruser ret kraftigt og danner en masse skum, når man hælder danskvand på lakridssiruppen, så det ligner faktisk en porter.
Men hvordan smager det så? Egentlig overraskende fint – og man kan jo også krydre drikken med lidt limesaft eller med hindbæraroma. Det er slet ikke dumt.
Jeg har lavet to udgaver af siruppen: en med rørsukker og en med muscovadosukker. Begge sukkertyper har nuancer af lakrids i smagspaletten, men den er mere udpræget i muscovadoen. I sodavanden synes jeg ikke, at der er den store forskel i lakridssmagen på de to, men rørsukkerudgaven er sødere end den anden, og den bruser også mere.
Opskrift
Ca. 1,5 liter
1 dl vand
0,5 dl sukker
1 tsk. lakridsgranulat
1,5 liter danskvand
- Kog vand og sukker op i en gryde og lad det koge et par minutter.
- Tag gryden af varmen og tilsæt lakridsgranulatet.
- Lad væsken køle helt af.
- Tilsæt danskvand efter smag – mængden passer ca. til 1,5 liter.
- Hvis du ikke vil drikke det hele på én gang, kan du hælde lakridssiruppen på glas og opbevare den i køleskab. Så kan du blande dig et glas lakridssodavand, når du har lyst. Siruppen kan holde ca. 10 dage på køl.
- Du kan også krydre sodavanden med fx et skvæt limesaft eller med hindbæraroma.
Opskriften er inspireret af lakritsroten.se