Hvem elsker ikke kanelsnegle? Og hvis de så også både indeholder lakrids og kardemomme, så kan det nærmest ikke blive bedre. Her har jeg mikset to opskrifter, og det resulterede i krydrede og saftige snegle med et let touch af lakrids.
Jeg plejer at lade sneglene være fritstående på bagepladen, men denne gang forsøgte jeg mig med at sætte nogle af dem sammen i et ovnfast fad, fordi det netop skulle give nogle skønne, saftige snegle. Og det bliver helt sikkert ikke sidste gang, jeg gør det. Det er superlækkert med de bløde og svampede kanter, sneglene får, når de står tæt samme, fremfor de hårdere, som sneglene får, når de står alene.
Først tænkte jeg, at jeg ville blande lidt mere lakrids i næste gang. Men ved nærmere eftertanke tror jeg egentlig, det er fint afstemt. Lakridsen skal heller ikke være for dominerende. Man kunne dog overveje at putte lidt ekstra lakrids i glasuren eller lakridsdrys på toppen.
Opskrift
Ca. 20 snegle
Dej
50 g gær
2 dl sødmælk, lunken
2 æg
100 g smør, stuetemperatur
0,5 tsk. salt
1 spsk sukker
0,5 tsk. kardemomme
0,5 tsk. kanel
ca. 500 g mel
1 æg til pensling
Fyld
200 gram smør, stuetemperatur
50 saltlakridssirup
50 gram sukker
50 gram flormelis
3 spsk. kanel
2 spsk. lakridsgranulat
Pynt
Flormelis rørt med lidt vand
Dej
- Lun mælken, og opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk.
- Hæld resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt.
- Tilsæt halvdelen af melet, og ælt dejen godt.
- Tilsæt resten af melet, indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen.
- Lad dejen hæve tildækket i skålen i 1 time.
Fyld
- Pisk smørret hvidt og luftigt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør, til det hele er blandet sammen.
Form kanelsneglene
- Rul dejen ud på et bord, drysset med mel.
- Fordel fyldet på dejen, helt ud til kanten.
- Rul dejen til en lang pølse, og skær ca. 2 cm tykke snegle, du kan fx bruge en sytråd, som du knytter rundt omkring pølsen. Så får du fine, regelmæssige snegle.
- Placer sneglene tæt sammen på en bageplade eller en bageform beklædt med bagepapir.
- Lad sneglene hæve i 30 minutter, og tænd ovnen på 180 C.
- Pensl sneglene med æg, og bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter.
Pynt sneglene
- Lad sneglene køle af på en rist, før du pynter dem med glasuren.
Inspiration fra www.frederikkewaerens.dk (dejen) og lakritsroten.se (fyldet)