En delikat pastaret, hvor broccolien gifter sig fint med den let søde lakridsricotta. Det bliver ekstra raffineret, hvis man bruger lakridspasta, men det er jo ikke sådan lige at købe i Danmark. Jeg har kun set lakridspasta fremstillet af den italienske lakridsproducent Amarelli, som jeg har købt online herhjemme.

Retten kan både nydes alene og som tilbehør til kød. Jeg har fx prøvet med torsk med hasselnødder og lakridspulver og med kylling med ristede fennikelfrø i lufttørret skinke.

Opskrift

4 portioner
1300 g pasta – gerne lakridspasta
salt
150 g frisk ricotta
300 g aspargesbroccoli eller broccolibuketter
50 g Grana Padano
4 knivspids lakridspulver
1 fed hvidløg
olie
salt

  • Blancher broccoli i to minutter, hæld vandet fra og put dem i en skål iskoldt vand for at stoppe kogningen og holde den flotte naturlige farve i live. Lad dem ligge 3-4 min., før du hælder vandet fra og putter dem i en si.
  • Sæt pastaen over i letsaltet vand, og kog et par minutter mindre end anvisning på posen.
  • Varm tre spiseskefulde olie i en sauterpande, brun hvidløgsfedet, og fjern det derefter.
  • Tilsæt broccoli, og vend det rundt.
  • Tilsæt ricotta, den revne Grana Padano, lakridspulveret, saltet og 0,5 dl pastavand.
  • Hæld vandet fra pastaen, og hæld pastaen på panden, og steg det et par minutter med ricotta og broccoli.
  • Hæld retten i en serveringsskål, og hæld et par dråber rå olie over.

Opskriften er inspireret af cucchiaio.it

Pasta med aspargesbroccoli i lakridsricotta

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *