Kan du lide Bounty med mørk chokolade? Så er denne kokosis med lakrids og hindbær garanteret noget for dig!
Min første udgave af denne is var inspireret af en svensk opskrift på kokos-hindbæris, som jeg tilsatte lakridspulver. Men familien var ikke så vild med den, så jeg fik ideen til at opgradere den med chokolade-lakridsovertræk. Og så var begejstringen til at tage og føle på!
Det er superlet at røre ingredienserne sammen, og efter ca. 5 timer i fryseren er ispindene klar til at blive nydt.
Isen har en fin konsistens og er ikke for fed. Den smager meget af kokos, men man fornemmer den søde lakrids i baggrunden, og hindbærstykkerne giver en frisk og syrlig afveksling, mens chokoladen giver tekstur og dybde.
Opskriften her er på ispinde, men ismassen kan selvfølgelig også fyldes i en bøtte og fryses – så skal man bare røre i massen hver halve time, til isen er frosset godt ind. Og servere med revet chokolade eller chokoladestykker.
Opskrift
6 ispinde
Is
2 æggeblommer
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk. sirup
1,5-2 spsk. lakridspulver
1 nip salt
150 gram frosne hindbær
Overtræk
100 gram mørk chokolade med lakridsknas
Frysetørrede hindbær
Is
- Bland alle ingredienser til isen bortset fra hindbær. Pisk det godt sammen.
- Vend de frosne hindbær i.
- Fyld massen i 6 isforme, og stil dem i fryseren i mindst 4-6 timer eller natten over.
Overtræk
- Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i et højt glas, som du let kan dyppe isene i.
- Dyp isene i chokoladen, og hold den nede i 5 sekunder. Lad isene dryppe helt af, og drys med de frysetørrede hindbær, inden chokoladen er stivnet.
- Servér straks, eller kom isene tilbage i fryseren, til de skal serveres.