Denne marmelade er frisk og let bitter, og lakridsen sørger for, at det ikke bliver for surt. Marmeladen smager godt som her på knækbrød, men den går også fint sammen med både boller og rugbrød.

Det er ikke den hurtigste marmelade at tilberede, men jeg synes bestemt, den er arbejdet værd. Hvis du vil have mere lakridssmag, kan du selvfølgelig bare komme mere granulat i, og vil du have en sødere marmelade, kan du fx tilsætte lidt vaniljesukker.

Jeg har også prøvet marmeladen med appelsinskal i stedet, fordi jeg havde brugt citronskallerne til et andet projekt. Det gjorde marmeladen lidt rundere i smagen, men bestemt ikke dårligere.

Opskrift

3 økologiske citroner
1,5 dl vand
2 dl sukker
1 vaniljestang
1,5-2 tsk. lakridsgranulat

  • Vask citronerne og riv skallen fint.
  • Skær skindet af frugtkødet, og skær det i mindre stykker.
  • Læg skal og frugtkød i en kasserolle med sukker.
  • Del vaniljestangen, skrab frøene ned i kasserollen, og læg stangen ned bagefter.
  • Kog indholdet op, og lad det simre i 10-15 minutter, til marmeladen tykner.
  • Tag kasserollen af varmen, og lad masse køle af, før du tilsætter lakridsgranulat – ellers kan det let klistre sammen.
  • Fyld marmeladen på glas, der er rengjort med kogt vand og evt. skyllet med Atamon.

Opskriften er fra den svenske bog “Lakrits – en kärleksförklaring i svart”

Citronmarmelade med granulat og vanilje

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *