En unik marmelade, som både farve- og smagsmæssigt giver et pift til eftermiddagsbollerne. De syrlige ribs går godt i spænd med den søde lakrids, og citronskallen tilføjer ekstra spræl.
Jeg har kun én ribsbusk i min haven, men den giver hvert år flere kilo bær – hvis vi har husket at dække den, så fuglene ikke når at mæske sig først – så vi har ofte en masse ribs i fryseren. Og de gør underværker i denne marmelade, som er superlet at lave.
Marmeladen smager også godt med appelsin i stedet for citron. Så bliver den lidt rundere i smagen, men stadig frisk.
Opskrift
300 gram ribs
2,5 dl sukker
Skallen fra 1 citron
1-1,5 tsk. lakridspulver
- Rens citronen og riv skallen fint.
- Rens bærrene og læg dem i en kasserolle med sukkeret.
- Kog indholdet op, og kog det kraftigt under omrøring i 2-5 minutter – lidt længere tid, hvis du bruger frosne bær.
- Tag kasserollen af varmen, og tilsæt citronskal.
- Put lakridspulveret i en skål, og tilsæt ca. 1 tsk. af marmeladen, og rør rundt, så du får lakridspulveret opløst uden klumper. Tilsæt mere marmelade, hvis det ikke er nok. Massen skal være cremet.
- Rør lakridsmassen i marmeladen.
- Fyld marmeladen på glas, der er rengjort med kogt vand og evt. skyllet med Atamon.
Opskriften er fra den svenske bog “Lakrits – en kärleksförklaring i svart”
Ribsmarmelade med citron og lakrids