En unik marmelade, som både farve- og smagsmæssigt giver et pift til eftermiddagsbollerne. De syrlige ribs går godt i spænd med den søde lakrids, og citronskallen tilføjer ekstra spræl.

Jeg har kun én ribsbusk i min haven, men den giver hvert år flere kilo bær – hvis vi har husket at dække den, så fuglene ikke når at mæske sig først – så vi har ofte en masse ribs i fryseren. Og de gør underværker i denne marmelade, som er superlet at lave.

Marmeladen smager også godt med appelsin i stedet for citron. Så bliver den lidt rundere i smagen, men stadig frisk.

Opskrift

300 gram ribs
2,5 dl sukker
Skallen fra 1 citron
1-1,5 tsk. lakridspulver

  • Rens citronen og riv skallen fint.
  • Rens bærrene og læg dem i en kasserolle med sukkeret.
  • Kog indholdet op, og kog det kraftigt under omrøring i 2-5 minutter – lidt længere tid, hvis du bruger frosne bær.
  • Tag kasserollen af varmen, og tilsæt citronskal.
  • Put lakridspulveret i en skål, og tilsæt ca. 1 tsk. af marmeladen, og rør rundt, så du får lakridspulveret opløst uden klumper. Tilsæt mere marmelade, hvis det ikke er nok. Massen skal være cremet.
  • Rør lakridsmassen i marmeladen.
  • Fyld marmeladen på glas, der er rengjort med kogt vand og evt. skyllet med Atamon.

Opskriften er fra den svenske bog “Lakrits – en kärleksförklaring i svart”

Ribsmarmelade med citron og lakrids

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *