Skøn sandkage med frisk appelsinsmag og lakridssødme. Kagen er ret let at lave. Det mest besværlige er sådan set at rive appelsinen!
Cremen på toppen er lækker blød og et fint modspil til den tørre kage. Granulatet på toppen sørger for ekstra lakridssmag, og appelsinskiverne giver et endnu et frisk pift.
Kagen er dekorativ til eftermiddagskaffen eller som et fint punktum på en lækker middag.
Opskrift
Ca. 12 skiver
100 gram smør
1,25 dl sødmælk
3 æg
3 dl sukker
4,5 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2 tsk. lakridsgranulat eller 3 tsk. lakridspulver
fintrevet skal af 1 appelsin
smør og rasp til formen
Mascarponecreme
1,5 dl piskefløde
30 gram flormelis
250 gram mascarpone
0,5-1 tsk. vaniljesukker
Pynt
appelsinskiver
- Forvarm ovnen til 175 grader, og smør en rund form på ca 2 liter med smør, og drys den med rasp.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en rummelig skål, og rør blandingen fra gryden i.
- Bland de tørre ingredienser, og vend dem i dejen sammen med den revne appelsinskal.
- Kom dejen i formen, og bag den i ovnen 45-50 minutter. Tjek med en strikkepind, om kagen er tør og færdigbagt i midten.
- Lad kagen hvile nogle minutter udenfor ovnen i formen, og vend så det hele på hovedet på et fad. Lad kagen køle af med formen på.
- Før servering laver du mascarponecremen: Pisk fløden, og bland den med mascarpone, flormelis og vaniljesukker.
- Smør cremen på kagen og pynt med fintskårne appelsinskiver.
Inspiration til kagen fra bogen “Lakrids” af Elisabeth Johansson og til cremen ved oliveandmango.com (orange and olive oil cake)