En lækker relish med touch af lakrids, selvom der ikke er lakrids i.

Relishen er virkelig nem at lave, anissmagen ef klar, og den smager supergodt til fisk og kylling.

Nu har jeg selv en ribsbusk i haven, og den giver som regel rigtig godt, så det er dejligt, når jeg finder opskrifter, hvor jeg kan bruge de mange skønne, røde bær.

Opskrift

2 rødløg
100 gram sukker
1 frisk chili
10 hele fennikelfrø
3 stjerneanis
Salt
400 gram ribs
1 dl æbleeddike

  • Snit rødløg i tynde strimler.
  • Karamellisér sukkeret i en gryde, til det er gyldent.
  • Hæld løg, chili, fennikelfrø og stjerneanis i gryden og tilsæt lidt salt. Vend løgene rundt et par gange.
  • Tilsæt ribs og æbleeddike.
  • Bring det hele i kog og lad det koge 5-7 minutter. Ribsene skal ikke koge ud.
  • Hæld den varme relish på et skoldet sylteglas.
  • Relishen kan holde sig 6-7 måneder uåbnet og 20-30 dage i køleskab, når den er åbnet.

Inspiration fra: Mad og Bolig, som bruger korianderfrø i stedet for fennikelfrø.

Relish med ribs og stjerneanis

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *