Min svigerinde i USA sendte mig forleden link til denne opskrift på Lakrids Cupcakes. Og den passede da perfekt til at lyse op på en regnvåd efterårsdag.
Men … halvvejs under bagningen opdagede jeg, at jeg havde glemt at komme sukkeret i 😱
Jeg krydsede fingre for, at sukkeret i toppingen kunne redde uheldet. Og hvordan gik det så?! De smagte faktisk helt godt, selv uden topping. Måske ville de ligefrem være blevet for søde med sukker?
Opskrift
8 kager
Dej
113 g sukker
113 g smør
113 g hvedemel
2 æg
1 1/4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vaniljesukker
4 tsk. sød lakridssirup
Topping
100 g philadelphia natural
1 spsk. flormelis
1 tsk. lakridspulver
Pynt
Finsk lakrids
Lakridskugler
- Smelt smørret og bland det med de øvrige ingredienser.
- Kom dejen i muffinsforme, hæld derefter 1/2 tsk. sirup på, og rør det rundt med en tandstik, så det fordeler sig i dejen.
- Bag muffins i midten af ovnen ved 175 grader varmluft.
Opskriften er fra bogen Lakrids i maden af Johan Bülow
Lakridscupcakes