Min svigerinde i USA sendte mig forleden link til denne opskrift på Lakrids Cupcakes. Og den passede da perfekt til at lyse op på en regnvåd efterårsdag.

Men … halvvejs under bagningen opdagede jeg, at jeg havde glemt at komme sukkeret i 😱

Jeg krydsede fingre for, at sukkeret i toppingen kunne redde uheldet. Og hvordan gik det så?! De smagte faktisk helt godt, selv uden topping. Måske ville de ligefrem være blevet for søde med sukker?

Opskrift

8 kager
Dej
113 g sukker
113 g smør
113 g hvedemel
2 æg
1 1/4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vaniljesukker
4 tsk. sød lakridssirup
Topping
100 g philadelphia natural
1 spsk. flormelis
1 tsk. lakridspulver
Pynt
Finsk lakrids
Lakridskugler

  • Smelt smørret og bland det med de øvrige ingredienser.
  • Kom dejen i muffinsforme, hæld derefter 1/2 tsk. sirup på, og rør det rundt med en tandstik, så det fordeler sig i dejen.
  • Bag muffins i midten af ovnen ved 175 grader varmluft.

Opskriften er fra bogen Lakrids i maden af Johan Bülow

Lakridscupcakes

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *