Svenskerne har meget forskelligt, spændende hjemmelavet julgodis, og her er det wienernougat, som er virkelig enkelt at lave.

Opskriften er inspireret af Jessica Freja på www.koket.se.

𝕆𝕡𝕤𝕜𝕣𝕚𝕗𝕥

  • 125 gram nougat
  • 75 gram mørk chokolade
  • 100 gram hjemmelavede saltlakridsmandler
  • Salmiak Flakes (drys med salmiaksmag)

Hak mandlerne meget fint, skær nougat og chokolade i stykker og smelt det over vandbad. Bland mandlerne i, hæld massen i en form beklædt med bagepapir og drys med Salmiak Flakes eller andet knasende drys. Sæt formen i køleskabet 2-3 timer. Skær nougaten ud i små, mundrette stykker.

Og værsgo! Den lækreste snack til aftenkaffen er klar.

Opskrift

Ca. 1 liter
1/2 kg stikkelsbær
250 gram rørsukker
1/2 liter vand
4 stilke frisk estragon

  • Kog stikkelsbær, sukker og vand i en gryde i ca. 5 min., til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt estragonblade.
  • Afkøl helt, blend, si massen i en fintmasket sigte og frys. Rør evt. hver 1/2 time i starten for at undgå iskrystaller.
  • Servér med flødeskum eller vaniljeis.

Wienernougat

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *