Lidt hjemmelavet til søndagskaffen, som jeg havde købt ind til, men ikke nåede at lave før jul: Rocky Road. Her er det med lakridsmandler og pulverkaffe og pyntet med Liquorice Sea Salt fra Norður & Co.

Norður-saltet er fra Island og består af flagesalt, lakridspulver, råsukker, anis og salmiak.

Saltet ser umiddelbart sortbrunt ud, men når man kommer tættere, spænder det fra lyst brunt over mørkt til sort.

Det dufter stærkt af lakrids, og man får smagstankerne i retning af saltlakridsbolsjer.

Det smager salt, men med en sød smag fra lakridsen og en stærk smag fra salmiakken. Anis er ikke specielt tydeligt.

𝕆𝕡𝕤𝕜𝕣𝕚𝕗𝕥 Rocky Road – lakrids og kaffe 🌿☕️

  • Mørk chokolade
  • Mini-skumfiduer
  • Lakridsmandler
  • Pulverkaffe
  • Lakridssalt til pynt (fx fra Norður)

Chokoladen smeltes over vandbad og blandes med de øvrige ingredienser. Hældes i en form beklædt med bagepapir og pyntes med lakridssalt. Skal stå 2-3 timer i køleskab.

Opskrift

Ca. 1 liter
1/2 kg stikkelsbær
250 gram rørsukker
1/2 liter vand
4 stilke frisk estragon

  • Kog stikkelsbær, sukker og vand i en gryde i ca. 5 min., til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt estragonblade.
  • Afkøl helt, blend, si massen i en fintmasket sigte og frys. Rør evt. hver 1/2 time i starten for at undgå iskrystaller.
  • Servér med flødeskum eller vaniljeis.

Rocky Road med kaffe og lakrids

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *